Bingoordlistan

Din bingoordlista på nätet.

Uttryck online

När man spelar online finns det en hel del ord och uttryck som man inte använder i en fysisk bingohall. Om man inte spelat online förut kan det vara lite svårt att hänga med i början, därför tänkte vi här ta upp de allra vanligaste. Dessutom så är det ju så att man använder sig av chatt när man spelar bingo online och där förekommer det en hel del förkortningar som man inte använder i dagligt tal.

Visst det är många av dem som man använder på chatt överhuvudtaget eller när man till exempel sms:ar med kompisar genom mobilen. En hel del av förkortningarna är således ganska lätta att klura ut. Men det finns några som är särskilt förknippade med bingo online och dem tänkte vi ta upp här.

Automarkering eller Autodaub

Detta är en funktion som bara finns på bingo online. Den gör att du är fri att göra lite vad du vill medan dragningen pågår, varför inte spela ett spel i chatten? Dessutom blir det lättare att spela flera brickor i samma spel. Den gör nämligen så att du inte behöver ha koll på brickorna själv. Har du aktiverat denna funktion när du spelar så sköter den nämligen spelet åt det på det sätt att den markerar om något av dina nummer dras. Får du bingo har den koll på det också, så det är bara att luta sig tillbaka och hoppas på vinst.

Bingochatt

Det är precis lika socialt att spela bingo online som i en bingohall om inte mer. Här är det nämligen så att till varje spel finns en bingochatt. Där kan du prata med andra spelare, fråga bingons chattvärd om det är något du undrar över och dessutom spela något av de roliga chattspelen. Chatten brukar vara öppen i samma fönster som spelet, på det sättet riskerar du inte att missa något.

Chattspel

När man spelar bingo online så finns det utöver själva bingospelet man köpt brickor till även en bingochatt där det förekommer chattspel. Det är små korta spel där du kan vinna lite extra pengar eller frispel. Det är chattvärden som bestämmer reglerna och vilket spel som ska spelas och det finns en hel del olika. Dem är alltid mycket enkla och baserar sig även dem på vilka nummer som dras i den stora dragningen. Ett exempel på vanligt chattspel är det som kallas för FÖDELSEDAG. Då gäller det att vara först med att få sina första sex siffror i sitt födelsenummer i dragningen. Sedan ska man även vara först med att skriva det i chatten. Det finns speciella regler för hur man anmäler sig till chattspelen och för hur man skriver svaren. Dessa regler kan vara lite olika för de olika bingosajterna. Därför är det alltid bäst att läsa informationen om det på den aktuella bingosajten.

Vanliga chattförkortningar

”Tfgm” betyder ”tack för en god match”.

”LT” betyder ”lycka till”.

”LTA” betyder ”lycka till alla”.

Dessa är några av dem som är speciella för bingo online, sedan finns det såklart flera men det får du klura ut efter hand. Det går snabbt att lära sig och innan du vet ordet av kommer du att sitta där och bara spotta ur dig chattförkortningar på löpande band.

Community

Samlingsplats är nog det ord som passar bäst att beskriva community. De bingosajter som erbjuder en community har ofta återkommande kunder och en stabil ström av nykomlingar till sina sajter. Det är många som gillar att umgås och spela bingo med andra. Därför kan det förklaras att dessa communitys har stora framgångar. Vill man lära känna nya människor och samtidigt ha en rolig och spännande upplevelse, då är detta rätt plats.