Bingoordlistan

Din bingoordlista på nätet.

Bingotermer

Nu tänkte vi gå igenom de mest basala ord och uttryck som man använder sig av i spelet bingo. Både i Bingohallen och på nätet, vi ska titta på vad dem betyder och vad dem innebär, försöka förklara så långt det går. Om man aldrig har spelat bingo förut är det inte helt enkelt att veta vad allt betyder och hur allt fungerar.

Bingovärd

En Bingovärd är en person som jobbar i en bingohall. Det brukar ibland vara flera stycken och dem är där för att du ska ha en så trevlig stund som möjligt. Ofta är det även en av dem som agerar bingoutropare. Vidare sköter dem sådant som att dela ut vinster och se till så att allting går rätt till.

Bingoutropare

Detta är den person som ansvarar för dragningen i spelen och ropar ut numren som dras på en bingohall. Även på Internet förekommer det att dem har bingoutropare, oftast är det en datorstyrd röst som man kan välja att höra. Men det finns undantag då de hyrt in kändisar som ropar ut de dragna numren. Det gör man för att locka fler spelare, även bingohallar hyr ibland in kända människor som bingoutropare.

Bingobrickan

Lotterna man köper till spelet bingo kallas för bingobrickor. Det är alltså de papperslappar som du köper och spelar med på en bingohall. Man köper även virtuella bingobrickor när man spelar bingo online. Beroende på vilken variant man spelar av bingo så kan bingobrickorna se lite olika ut. Den vanligaste är dock den som har 25 rutor med framslumpade nummer på sig. Det är ett rutnät på fem gånger fem rutor och överst står det B I N G O, en bokstav ovanför varje rad.

Bingobollar

Även om det är få ställen som använder sig av faktiska bingobollar numera så använder man fortfarande ordet. Det kan vara lite förvirrande till en början men förklaringen är ganska enkel. Förr hade man tombola liknande bingotrummor med bollar i. En boll för varje nummer i dragningen. Så om det var 75bollars bingo man spelade fanns det bollar med nummer mellan 1 och 75 helt enkelt. För att slumpa fram numren så snurrade man på bingotrumman och plockade sedan ut en boll och ropade ut numret. Idag benämner man fortfarande ofta numren som bingobollar. Dessutom så säger man fortfarande ofta just 75bollars bingo om bingo med 75 nummer och 90bollars bingo om bingo med 90 nummer. Detta ord använder man både online och i bingohallar.

Bingocommunity

Som vi tidigare beskrivit så är detta en plats på nätet där man dels kan vara social, och dels spela bingo. Denna typ av community lockar många och är inte alltid lika fokuserad på att man ska spela för att vinna en massa pengar och jackpots. Man kan gott skapa ett konto på en sådan här community för att till största delen kunna skaffa sociala kontakter. Att man sedan spelar bingo ihop med nyfunna vänner är en stor bonus. De flesta sajter som erbjuder detta får kunder som stannar länge och återkommer ofta. Man skapar en profil, där man har ett alias. När man sedan sitter och spelar bingo så kan man ta kontakt med andra spelare via chatten. Vill man inte chatta med folk så kan man stänga av den funktionen. De som gillar chatten mer än själva spelandet, brukar ställa sitt bingospel på auto. Då sköter datorn om själva ikryssandet av bingonumren. Man riskerar således inte att missa någon vinst för att man sitter och chattar med bekanta. Detta är ett kul sätt att umgås och träffa nya bekanta. Ta chansen att skapa ett kontaktnät på nätet, det kan ge både spänning och glädje i vardagen.